Bra att tänka på inför din iPhone reparation

Ajdå, har din iPhone gått sönder? Som tur är går den oftast att laga! Vi erbjuder iPhone reparation till bra pris i hela landet. Kanske har din skärm spruckit, fått en fuktskada eller har batteriet blivit dåligt. Då kan du exempelvis lämna in din iPhone till Speedy Phone Fix som kan hjälpa dig med ett flertal olika reparationer till ett bra pris. 

Innan du lämnar in din iPhone för service behöver du vidta några åtgärder för att skydda dina data, som att exempelvis göra en säkerhetskopia och stänga av Hitta min iPhone. I denna artikel går vi igenom saker som är bra att tänka på innan du ska laga din iPhone.

Täcks skadan av garantin?

Innan du beger dig för att reparera din iPhone kan det vara bra att hålla koll på garantin. I vissa fall kan reparationen av din iPhone täckas av Apples garanti eller konsumentköplagen. Alla Apples produkter täcks av en så kallad ett (1) års begränsad garanti. Vilket innebär att produkten är garanterad att hålla ett år från inköpsdatum, förutsatt att produkten använts i enighet med Apples bruksanvisningar, tekniska information och andra publicerade riktlinjer för Apple-produkter.

När du köper en iPhone har du alltid möjlighet att välja till AppleCare+. Då ingår två fall av oavsiktlig skada som du kan använda för att täcka skärmreparation eller andra typer av skador på din iPhone, till exempel en fuktskada eller skada på glaset på baksidan.

iphone reparation

Innan du lämnar in din iPhone för reparation

Inför din iPhone reparation finns det några saker som kan vara bra att göra. Det första är att göra en säkerhetskopiering för att skydda att ingen viktig information eller dyrbara minnen riskerar att raderas.

Du bör även stänga av funktionen Hitta min iPhone. Detta eftersom den innehåller ett aktiveringslås, en funktion framtagen för att hindra andra från att använda din iPhone. En bra funktion utifall din iPhone skulle bli stulen eller du skulle tappa bort den. För att stänga av Hitta min iPhone behöver du ditt Apple-ID.

Sammanfattningsvis:

  • Säkerhetskopiera din iOS-enhet.
  • Ha koll på lösenordet till ditt Apple-ID.
  • Stäng av Hitta min iPhone. 

Se även till att ta med dig alla tillbehör till telefonen som du behöver hjälp med.

reparera iphone billigt