Laga telefon själv eller hos verkstad?

Publicerad denKategorierArtikel

Är du i behov av att laga din telefon? Kanske har du en sprucken skärm på din Samsung S8, eller behöver ett nytt batteri till din iPhone

Oavsett vilken skada som din mobil har drabbats av så är det en omständlig process som väntar. En del börjar googla på guider om hur man lagar sin mobil själv, andra efter olika mobilreparatörer. I detta skede finns det olika tillvägagångssätt att ta, och förhoppningsvis kan denna artikel hjälpa dig med att fatta rätt beslut.

Att laga telefon själv 

Den vanligaste orsaken till varför man väljer att laga sin telefon själv är på grund av ekonomiska skäl. Men faktum är att det kan bli dyrare om du inte är säker på vad du gör, då konsekvenserna av ett litet snedsteg lätt kan bli ytterligare skador. Därav finns det några aspekter du bör ta hänsyn till innan du överväger att reparera din mobil på egen hand. 

Erfarenhet av att laga telefon 

Är du tekniskt lagd av dig, eller kanske till och med har klarat av att laga en telefon tidigare? Att du känner dig bekväm med olika tekniska delar och att skruva i dem är ett måste för att du ska lyckas med reparationen. 

Skada och modell

Att byta skärm och att byta batteri är två helt olika processer. Om du har en iPhone, Samsung, eller Huawei avgör självklart också hur tillvägagångssättet ser ut. Den ena reparationen är mer komplicerad än den andra.

Reservdelar

Se till att du har reservdelar av hög kvalité. Kom ihåg att du även behöver speciella verktyg för att reparera din trasiga mobil.

Tid

Var beredd på att ägna en hel helg åt arbetet. För någon utan erfarenhet är det en väldigt tidskrävande process som måste utföras med hög aktsamhet, då ett litet fel kan resultera i ytterligare skador.

Att laga telefon hos Speedy Phone Fix 

De flesta väljer att lämna in deras trasiga telefon hos en erfaren mobilreparatör som till exempel vi på Speedy Phone Fix.

Erfarenhet av att laga telefon

Vårt team består av experter inom teknik och reparation. Med över 1000 reparationer i månaden kan du känna dig trygg med att lämna över din mobil till oss. 

Skada och modell 

Vi är en mobilreparatör som tar på oss alla typer av reparationer. Våra anställda har bred kompetens som täcker dem flesta modeller.

Reservdelar 

Du behöver inte oroa dig över att köpa reservdelar. Vi har det som behövs och använder endast reservdelar av hög kvalité som vi själva kan stå bakom. 

Tid

I de allra flesta fall är vi klara med reparationen på under 60 minuter.

Sammanfattning 

Beroende på hur stor erfarenhet du har av att laga telefoner så kan du spara pengar på att göra det själv. Annars är risken stor att skadorna blir mer omfattande och att kostnaderna istället ökar. 

För att känna dig trygg med att reparationen utförs på ett säkert sätt, lämna in mobilen till Speedy Phone Fix. Oavsett om du är i behov av en mobilreparatör i Göteborg, Borlänge, Eskilstuna, eller någon annan stad så kan vi hjälpa dig. Vi har butiker över hela Sverige. Du kan alltid kontakta oss via mail eller på telefon.

Exempel på vad om kan gå fel om fel person utför reparationen