Sälj din gamla iPhone

Du erbjuds ett rimligt pris för din smartphone som du inte längre behöver, eftersom din gamla iPhone har ett värde långt ifrån noll.

Få en kostnadsfri prisuppskattning.

Få en snabb och noggrann värdering av din telefon på bara två minuter med ett tydligt prisförslag för enkel och pålitlig försäljning.

Skicka din telefon kostnadsfritt

Du kommer att få en fraktsedel via e-post för att skicka din telefon kostnadsfritt. Alternativt kan du beställa ett kostnadsfritt försäljningspaket till din adress.

Få omedelbar betalning till ditt konto.

Efter att vi har granskat din telefon kommer vi antingen att slutföra din betalning eller kontakta dig med ett eventuellt reviderat prisförslag.

Välj din telefon

Vanliga frågor

Du kan få en lämplig prisuppgift för din enhet genom att välja den bland de ovannämnda enheterna och sedan svara på frågorna på ett tydligt sätt. Du kan fortsätta genom att fylla i formuläret med dina uppgifter om du gillar priset. Efter att du har skickat in din förfrågan skickas en fraktdekal till dig, vilket gör att du kan packa din mobila telefon säkert och skicka den till oss utan kostnad. Nästa steg är att vi kontrollerar enheten och överför beloppet till ditt konto inom 3 till 5 dagar om allt stämmer överens med svaren som skickats till oss.

Du kan behålla telefonen och inte längre skicka den till oss om du har fyllt i försäljningsformuläret men inte längre vill sälja den till oss. I samband med det avslutar du dina försäljningsaktiviteter. Du har möjlighet att avbryta försäljningen när som helst innan din telefon har skickats till betalningskön genom att kontakta vår kundtjänst.

Om du vill sälja flera telefoner måste du fylla i ett eget försäljningsformulär och packa varje enskilt. På grund av begränsningarna av antalet batterier per paket tillåter PostNord endast en telefon per paket. För att vi ska kunna behandla din försäljning på rätt sätt, matcha varje fraktsedel till rätt telefon. Och oroa dig inte, vi betalar alltid frakten.

För att förhindra att din telefon skadas under transporten, vänligen packa den noggrant innan du skickar den till oss. Det kan till exempel finnas i ett vadderat kuvert eller en låda. För att skicka iväg telefonen måste du använda vår utskriftsbara PostNord-fraktsedel.

Din telefon kommer att skickas till oss av PostNord, vilket tar mellan tre och fem arbetsdagar. Vi kommer att undersöka din telefon inom tre till fem arbetsdagar efter att vi har fått den. Vi slutför betalningen om telefonen stämmer överens med skicket som anges i försäljningsformuläret, och pengarna kommer att sättas in på ditt konto inom två till tre arbetsdagar. Som ett resultat tar det cirka fem till tio arbetsdagar innan pengarna kommer in på ditt konto.

En första uppskattning av priset som du kommer att få när du fyller i vårt försäljningsformulär kommer att presenteras. Din telefon kommer att undersökas efter att den har tagits emot för att säkerställa att den motsvarar det skick du angav i formuläret. Vi kommer att debitera dig den ursprungliga prisuppskattningen i händelse av att telefonens skick stämmer överens med försäljningsannonsen. Vi kommer att ändra priset om telefonen visar sig vara i sämre skick än vad som anges i formuläret. Vi kommer sedan att skicka ett nytt pris till dig via e-post. Vi kommer att fortsätta att betala om du accepterar det nya priset. Telefonen skickas tillbaka till dig utan kostnad om du inte godkänner det nya priset. Prisuppskattningen är relevant.

Vi kommer sedan att skicka ett nytt pris till dig via e-post. Vi kommer att fortsätta att betala om du accepterar det nya priset. Telefonen skickas tillbaka till dig utan kostnad om du inte godkänner det nya priset. Prisuppskattningen börjar gälla inom två veckor efter att försäljningsformuläret har fyllts i. Som ett resultat ber vi dig vänligen skicka in din telefon till oss så snart som möjligt.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad via e-post om utvecklingen av din försäljning. Kontrollera också din skräppostmapp om du inte har fått några nyheter om försäljningen. Kontakta vår kundtjänst om du fortsätter att inte se några meddelanden från oss.

Priset vi erbjuder beror på kostnaden för eventuella reparationer vi måste utföra på din telefon. Detta beror på reparationskostnaderna och kostnaden för reservdelarna. Det pris vi kan erbjuda dig påverkas också av telefonens modell, minneskapacitet och utseende.

Hitta min iPhone är en säkerhetsfunktion som kan koppla ihop en iPhone med ett visst Apple ID. Det innebär att ingen, inklusive oss själva, kan komma åt telefon om funktionen är aktiverad. Som ett resultat måste du avaktivera funktionen så att vi kan köpa din telefon.

Det är korrekt – du bör ta bort din telefon innan du skickar den till oss. För att radera dina inställningar och innehåll, gå till Inställningar, Allmänt och Nollställ. Observera att detta tar bort all data från din telefon, så det är bra att spara alla viktiga uppgifter. Genom att navigera till ditt namn, iCloud och iCloud Backup kan du göra en iCloud-säkerhetskopia i telefonens inställningar. Du behöver inte oroa dig i händelse av att du inte kan nollställa din telefon. Vi nollställer alla telefoner så snart vi får dem, så ingen av dina uppgifter kommer att finnas kvar i dem.

Du kan välja att avstå från att sälja din telefon till oss om du inte är nöjd med den ursprungliga prisuppskattningen. I händelse av att vår inspektion av din telefon visar att den inte är i den skick som du angav i försäljningsformuläret, kommer vi att kontakta dig med ett aktuellt pris som du kan välja att acceptera eller be oss skicka tillbaka din telefon utan kostnad för dig.