iPhone 13 vs. iPhone 12 – Vilken är bäst?

Publicerad denKategorieriPhone

Den är här. Apple har gjort det igen. För ungefär ett år sedan släpptes iPhone 12, vilket var den bästa iPhonen. Nu har de släppt en ännu bättre iPhone. Den 24 september anlände nämligen iPhone 13!

Bredvid varandra ser de nästan identiska ut med sin ikoniska och stilrena look. Så, vad är nytt egentligen, och varför är en iPhone 13 bättre än en iPhone 12? I denna artikel beskriver vi några av skillnaderna mellan den nya iPhone och dess föregångare iPhone 12 för att ge dig en tydlig överblick.

Skillnader i design

iPhone 12 och iPhone 13 är väldigt snarlika i designen, förutom att de kommer i olika fäger. Båda telefonerna har släta kanter och är utrustad med en Ceramic Shield för en stark och hållbar skärm. Den nya iPhone mobilen väger några gram mer än sin föregångare, delvis på grund av att den har ett större batteri. Den senaste iPhone modellen har enligt Apple upp till 2,5 timmars bättre batteritid.

En av de största skillnaderna mellan telefonerna är displayen. Både iPhone 12 och 13 har en Super Retina XDR display som ger en högupplöst bild, skillnaderna ligger i ljusstyrkan. iPhone 13 and 13 mini kan producera 800 nits i ljusstyrka, medan iPhone 13 Pro kan producera hela 1,000 nits. Det är 28% ljusare än iPhone 12.

köp iPhone 13

Ny Ultra Wide kamera

Både iPhone 12 och iPhone 13 har en dubbelkamera med Ultra Wide-sensor, men placeringen på kameralinserna skiljer sig åt. I den nya iPhone modellen har linserna roterats 45 grader. Den nya Ultra Wide kameran släpper in 47% mer ljus än en iPhone 12, vilket ger för både skarpare bilder och mer detaljer i mörkret. Dessutom har den nya kameran i iPhone 13 en ännu snabbare sensor.

Ännu bättre prestanda

Om du tycker att iPhone 12 är snabb, är det på grund av sitt A14 Bionic chip. Det är är ett supersnabbt system-on-chip med kraftfull prestanda. Den senaste iPhonen har ett A15 Bionic chip, vilket betyder att den är ännu vassare och snabbare än sin föregångare.

Köper du en iPhone 13 kan du räkna med minst 128 GB minne. Vilket ger gott om plats för alla dina appar, bilder och filmer. Det är även dubbelt så mycket minne än vad iPhone 12 ursprungligen har.

Vad gör jag om min iPhone 13 går sönder? 

Den nya iPhone är vattentät enligt samma IP68 standard som iPhone 12, vilket betyder att den bedöms klara ett maxdjup på sex meter i upp till 30 minuter. Den har även en Ceramic Shield som ger ett bra skydd mot tappskador. Vill man vara på säkra sidan så kan du även köpa till ett skärmskydd för att undvika sprucken skärm vid tappningar. 

Skulle olyckan vara framme och din nya iPhone 13 trots allt går sönder eller får en vattenskada så finns det hjälp att få. Är din iPhone fortfarande ny kan skadan eventuellt täckas av Apples garanti. Något som kan vara bra att ha koll på inför reparation av din iPhone.

Vi på Speedy Phone Fix utför snabba och prisvärda reparationer och ser till att din nya iPhone kan leva vidare!