När ska man byta batteri iPhone

När ska man byta batteri iPhone
Batteriet är din iPhones hjärta och därmed avgörande för prestandan, ju sämre den är, desto sämre kommer din telefon att fungera. Men när ska man byta batteri på iPhone egentligen? Kan man själv påverka livslängden? Laga telefonen själv eller inte? Läs vidare för att ta del av allt du behöver veta om batterihälsa på iPhone. 

När ska man byta batteri på iPhone? 

Många ställer sig samma fråga, när ska man byta batteri på iPhone? Det är svårt att ange en genomsnittlig livslängd, men ett vårdat batteri brukar man säga håller i cirka två år. Många vet dock inte hur man ska upprätthålla en god batterihälsa, därför är det väldigt vanligt att behöva byta tidigare än så. Utöver det självklara, att din iPhone snabbt laddar ur, så finns det några tecken på att det är dags att byta batteri: Tar lång tid att ladda: Om det tar ovanligt lång tid att ladda upp batteriet så är det en indikation på dålig batterihälsa. Det kan även vara din iPhones laddkontakt som behöver bytas ut. Fungerar endast vid laddning: Dör din iPhone så fort du tar ut laddkabeln? Då behöver den ett nytt batteri. Är helt död: Kan du inte få igång din iPhone på något sätt? Oavsett hur länge du har laddat så sätts den inte igång? Då är ett batteribyte det första du bör testa. Med stor sannolikhet är det problemet. Blir varm vid användning: Att telefonen blir varm vid laddning är helt normalt, men det ska avta när batteriet är uppladdat. Om inte, så måste det bytas ut omgående. Dels kan det orsaka problem för hårdvaran, men det medför även en brandrisk.

iPhone batterihälsa

Från och med iOS 11.3 kan du själv få en uppfattning om hur ditt batteri mår genom att se din iPhones batterihälsa. Detta gör du enkelt via inställningar > batteri > batterihälsa.  Är den under 85% kan det vara dags att börja fundera på när man ska byta batteri. 

När ska man byta batteri iPhone: Vad som påverkar livslängden 

Utöver den mest uppenbara faktorn till att ett batteri blir sämre, tid, så finns det en del saker som är bra att ha koll på. Till exempel att batteriet slits snabbare av högre belastning.   Om din iPhone ofta utsätts för väldigt höga eller låga temperaturer så slits batteriet också fortare. Det är även av betydelse vilken mjukvaruuppdatering du använder, då Apple ständigt försöker förbättra möjligheterna till att bibehålla en god batterihälsa.  byta-batteri-på-iphone

Hur du kan förlänga livslängden

När ska man byta batteri på iPhone? Gäller samma livslängd för alla? Nej, det finns många åtgärder som du kan ta till för att vårda ditt batteri. Nedan följer några exempel: Undvik extrema temperaturer: Enligt Apple själva är det för kallt när temperaturen understiger 0 grader, och för varmt över 35. Om man bor i ett land som Sverige där det på många ställen är minusgrader under långa perioder så kan det vara svårt att inte utsätta sin iPhone för kyla. Det du kan göra är att använda varma skal eller “mobilstrumpor”. Undvik att telefonens temperatur överstiger 35 grader genom att aldrig lämna den i solen, samt avlägsna vissa typer av skal under laddning.  Ladda inte över 80%: Att ladda över 80% försämrar faktiskt batteriets livslängd. Försök därför att inte låta din iPhone ladda mer än det. Låter det jobbigt? Vi håller med. Som tur är finns det numera en inställning som heter “optimerad batteriladdning”. Den innebär att din iPhone lär sig hur din dagliga laddningsrutin ser ut, och på så sätt laddas inte batteriet över 80% innan du behöver använda det.  Du når inställningen via inställningar > batteri > batterihälsa > optimerad batteriladdning. Vänta inte till 1%: Batteriets påverkas även negativt av att man börjar ladda för sent. Det råder delade meningar om när man senast bör ladda, men åtminstone innan 20%. Använd strömsparläge: Undvik att låta ditt batteri arbeta i onödan. Använd strömsparläge och stäng av bakgrundsuppdateringar. Slå även av funktioner som wifi och bluetooth när de inte används. 

I behov av batteribyte?

Det är viktigt att ett batteribyte utförs korrekt för att inte riskera ytterligare skador. Googlar du fortfarande på “När ska man byta batteri iPhone”? Behöver du byta batteri på iPhone i Göteborg, Borlänge, Lund, Örebro, Malmö, eller Eskilstuna? Oavsett så är du välkommen till någon av våra butiker. Speedy Phone Fix har reparerat över 22 500 enheter. Låt våra proffsiga och utbildade medarbetare laga din iPhone. Snabbt och säkert till schyssta priser.  
Related Posts